Акценти
Начало / Общество / Протече покривът на новопостроената детска градина „Приказен свят” в Плевен

Протече покривът на новопостроената детска градина „Приказен свят” в Плевен

Новопостроената детска градина „Приказен свят” в Плевен е релефен пример за бандитизъм. Това заяви днес кметът Георг Спартански, като основание за категоричното му изявление са течовете в детското заведение, падналите плочки и много други проблеми, свързани със строителството, само две години след официалното й откриване.
По думите му фирмата изпълнител на обществената поръчка – софийската „Хуфу” ЕООД, е дала гаранция за качеството на изпълнение на строителството 20 години. Сега обаче е неоткриваема, за да извърши ремонтните дейности, които се налагат, за да посрещнат в детската градина спокойно есенните дъждове и снеговете през зимата.

След шест месеца Плевен ще има нова детска градина

С пожелание за приказно детство откриха официално днес новата детска градина

Кметът припомни, че по договор фирма „Хуфу” е получила 1 млн. лв. за строителството, но детската градина е завършена с година и девет месеца закъснение и той като общински съветник е правил две питания в Общинския съвет относно тази детска градина – за забавянето на строителството, за некачественото изпълнение и че не се изпълнява по проекта, за който е спечелена обществената поръчка. Спартански поясни, че фирма „Хуфу”, която е известна с множество скандали, един от които е строителството на така нареченото Малко НДК в София, в момента е неоткриваема. От Общината са изпратили множество писма на адреса, на който фирмата е регистрирана в София, но до този момент нямат отговор.
Директорката Илияна Иванова от своя страна неколкократно е сигнализирала общинското ръководство за течовете и за други проблеми, свързани със строителството.
Кметът заяви, че Общината ще извърши за собствена сметка неотложния ремонт, като ще се ползват средства от резерва на Общината. „И ще продължим да гоним Михаля и да чакаме съвест от този изпълнител, който си позволи да си ”остави визитката” по този начин в Плевен”, каза Спартански показвайки папката с писма, изпратени до фирма „Хуфу”.
„Това са безобразия, които не за първи път срещам. Крайно време е да не крия негодниците и да ги казвам с имената им. А не  за пореден път с парите на плевенския данъкоплатец ще свършим работата, а не с парите, които някой си е сложил в джоба и никой не му е търсил сметка”, обяви Георг Спартански.
В детска градина „Приказен свят” са записани 120 деца на възраст от 3 до 7 години.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...