Акценти
Начало / Новините в снимки / С пожелание за приказно детство откриха официално днес новата детска градина в Плевен (снимки)

С пожелание за приказно детство откриха официално днес новата детска градина в Плевен (снимки)

С пожелание за приказно детство бе открита днес новата детска градина в Плевен „Приказен свят”. Градината е първата новопостроена сграда за детско заведение в последните 25 години в града ни и вече функционира като филиал на ЦДГ „Щастливо детство“. В нея в момента се обучават 104 деца, разпределени в четири групи. Стаите са обзаведени според възрастовите нужди на групите и са в модерен стил, който липсва в повечето детски заведения.
Тържествата започнаха с водесвет за здраве, а след това своето приветствие отправи директорката на ЦДГ „Щастливо детство” Илияна Иванова. Поздрав към деца, родители и персонал отправи и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който отбеляза, че денят не е случаен и се надява вярата, надеждата и любовта винаги да намират място в детското заведение. След това той връчи на директорката на детското заведение икона на Богородица с Младенеца, която да закриля новата детска градина.
Сред специалните гости на мероприятието бяха още депутатът Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, началникът на Регионален инспекторат по образованието Албена Тотева, зам.-кметът на Плевен Дамянка Владимирова, началникът на отдел Образование и култура към Община Плевен Йонита Иванова, няколко общински съветници и други представители на институции. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева не успя да присъства на тържественото откриване, но за сметка на това беше изпратила поздравителен адрес и подаръци за малчуганите.
След официалната част децата от детската градина на свой ред поздравиха гостите, като изпълниха няколко танца. Веднага след тяхната програма бе прерязана и официално лентата от кмета на Плевен проф. Стойков, депутата Владислав Николов и директорката на детската градина.

Следваща Предишна
нова детска градина
нова детска градина
нова детска градина

нова детска градина
нова детска градина
нова детска градина

нова детска градина
нова детска градина
нова детска градина

нова детска градина
нова детска градина
нова детска градина

нова детска градина
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...