Акценти
Начало / На фокус / Промени в наредба предвиждат конфискуване на каруци, навлезли в града

Промени в наредба предвиждат конфискуване на каруци, навлезли в града

Конфискация на каруци, навлезли в територията на града, предвиждат промени в Наредба 3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен. Това стана ясно на редовната оперативка на кмета Георг Спартански, информират от пресцентъра на Община Плевен. За лесно установяване на нарушителите се предвижда да се въведе изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто,  да бъдат регистрирани в кметствата по места, като номерата им и името на селището да бъдат изписани с едър черен шрифт от двете страни на возилото. Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние. Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установено нарушение. Такава практика съществува в много други общини, посочи кметът.

При разработването на промените са били използвани и предложения на кмета на с. Николаево Ваня Орозова, уточни Спартански.

За разрешаване на проблема с влизащите в рамките на града каруци ще се работи съвместно със служители на ОД на МВР, за което вече се постига договореност.

Други промени в същата Наредба касаят не по-малко важен въпрос – режима на паркиране на територията на град Плевен, допълни Георг Спартански.

 

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...