Акценти
Начало / Общество / На градус под температурния рекорд остана Плевен, Ловеч – подобри своя

На градус под температурния рекорд остана Плевен, Ловеч – подобри своя

36.6 градуса са измерени днес в 16 часа в Плевен. Това е само с градус под регистрирания абсолютен максимум за 1 август за нашия град, който е 37.6 градуса, измерени през 1965 г. Това съобщи за ИнфоПлевен Цветослав Ботев, дежурен синоптик в НИМХ-филиал Плевен, който допълни, че не е изключено да дублираме рекорда.

В района, който се наблюдава от плевенския филиал, най-горещо днес е било в Ловеч – 37.6 градуса, и това е нов температурен рекорд за този ден за града. Досегашният е бил 36 градуса, отчетени през 1999г.

Горещо е било днес също във Велико Търново – 37.2 градуса. В Кнежа са отчетени 36 градуса, при рекорд за този ден от 37.7, регистриран отново през 1965 г.

Утре ще започне да настъпва така очакваното захлаждане. Най-напред по-хладен въздух ще започне да нахлува в Северозападна България, като заоблачаването там ще започне още следобед, очакват се превалявания и временно усилване на вятъра. В Плевен прохладата ще се усети едва в късния следобед и през нощта. Утре температурите се очаква да бъдат с 2-3 градуса по-ниски от днешните. В сряда максималните ще бъдат около 30 градуса.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...