Начало / Общество / Прокуристът на болницата в Кнежа обвини управителя на „Паркстрой” в агресия

Прокуристът на болницата в Кнежа обвини управителя на „Паркстрой” в агресия

Управител на Общинска фирма в Плевен заплашва, че ще затвори болницата в Кнежа. Проявява вербална и физическа агресия спрямо служители на лечебното заведение и опитва да души една от тях. За този инцидент прокуристът на болницата Валери Лачовски сигнализира народния представител Владислав Николов по време на приемния му ден, с настояване за адекватни мерки от страна на кмета на Община Плевен. В жалбата на прокуриста на болницата Валери Лачовски до председателя на Общински съвет Плевен Мартин Митев е описана фактическата обстановка във връзка с хулиганската проява. Инцидентът става на 14.07., понеделник, когато майката на Красимир Петров – управител на Общинска фирма „Паркстрой”, е изписана след лечение в болницата в Кнежа.

Скандалът става заради транспорт на пациентката до село Ставерци. Превозът, с който лечебното заведение разполага, предвижда транспортиране на пациентката в седнало положение, което се е оказало невъзможно в конкретния случай. Афектиран от това Красимир Петров започва да крещи, обижда и заплашва служителите, опитващи се да помогнат на пациентката, посяга да души и Теменужка Боева – готвач в МБАЛ – Кнежа. Управителят на Общинска Фирма „Паркстрой” Красимир Петров заплашва, че до вечерта болницата ще бъде затворена и всички ще останат без работа. Проблемът е разрешен с идването на линейка от Плевен.

„От реакцията от страна на местната власт в Плевен, начело с кмета Георг Спартански, и мерките, които ще бъдат предприети по адрес на управителя на Общинска фирма „Паркстрой” Красимир Петров, ще бъде даден ясен и категоричен сигнал към обществото каква е политиката на прозрачност, от която се ръководи и следва общинския кмет. Нека бъде даден отговор пред хората и пред служителите на болницата в Кнежа с накърнен авторитет и достойнство в следствие на публичните обиди, редно ли е човек с публична проява на агресия да бъде начело на общинска фирма”, категоричен е прокуристът на МБАЛ Кнежа Валери Лачовски. Той е решен да сведе случая до знанието на всички отговорни институции.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...