Начало / Общество / Презентираха официално новия сайт на община Плевен

Презентираха официално новия сайт на община Плевен

Презентация на изцяло подменения дизайн на сайта на община Плевен бе направена днес по време на редовното заседание на местната администрация. Той е с по-контрастни цветове, изчистен “flat” стил на елементите, с по-четивни текстове и модерно подреждане на основните раздели на начална и вътрешни страници. По-динамично показване на съдържанието чрез анимиране на елементи в дизайна, използване на икони и изображения. Улеснена навигация, по-бързо зареждане на страниците, актуализирана информация, част от която преведена на английски език.

Вече всеки ще може да използва сайта на любимото си устройство – компютър, таблет, телефон или смарт телевизор.

Сайтът е разделен на няколко основни секции, които ориентират посетителя по-лесно да намира търсената от него информация. По думи на кмета на Плевен Георг Спартански, информацията вече е по-достъпна и плевенчани ще бъдат по-облекчени при търсенето. В раздел „За Общината“ може да се намери актуална географска, историческа и демографска информация, галерия от снимки, забележителностите в региона, почетни граждани и бивши кметове – хората, с които Общината се гордее. В раздел „Администрация“ е поместена информация за ръководството и служителите на Общината, обяви за свободни длъжности, структура на администрацията и документи, свързани с администрацията. Полезна е функцията, която дава възможност посетителят да се свърже и да пише директно от сайта на служител в общинската администрация. В следващия раздел са събрани всички „Дейности“ на Общината като „Финанси и икономика“, „Образование“, „Култура“ и т.н. Там може да се намери информация в различните направления, разделени тематично. В раздел „Услуги“ може да бъде получена информация за предлаганите от администрацията услуги, включително онлайн услуги директно в сайта. Освен описание и реда при предлагане на услугата може да бъдат изтеглени и необходимите формуляри. В раздел „Актуално“ ще се публикува винаги най-новото случващо се в Общината, актуални новини, бъдещи събития, интересни акценти и официални съобщения. Тук са поместени и културният и спортният календар, а за бизнеса най-полезна ще е секцията „Профил на купувача“. В секция „Документи“ са поместени официални документи за дейността на Общината, а в секцията „Контакти“ може да намерите най-удобния начин за връзка с Общината.

Създадени са и нови профили в социалните мрежи Facebook и Youtube. Така посетителите ще получавате новините на стената си или ще бъдете известени за нови клипове свързани с Плевен.

Сайтът е разработен от специалисти с опит в изграждането на институционални сайтове в колаборация със служители на Община Плевен, като общата цел е да се създаде един съвременен и отзивчив сайт на ниво, който да представя подобаващо Община Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...