Акценти
Начало / Икономика / Проект за близо 8 млн. лева за развитие на парк Гривица подготвя Община Плевен

Проект за близо 8 млн. лева за развитие на парк Гривица подготвя Община Плевен

Община Плевен подготвя голям проект на стойност близо 8 милиона лева, с който ще кандидатства за финансиране по програма „Трансгранично сътрудничество”. Проектът е за развитие на парк Гривица като място за спорт и отдих на плевенчани.  Идеята е паркът да стане новото любимо място на младите хора в Плевен. Това съобщи днес пред журналисти кметът Георг Спартански.

По същата програма Общината кандидатства за финансиране на строителството на нов плувен басейн в града.

Тази година по проект “Красива България”е предвиден частичен ремонт и подобряване на енергийната ефективност на  зала „Спартак” на стойност около 200 000 лв. Половината от средствата ще  са собствен принос на Община Плевен.

Спартански съобщи още, че е разпоредил изготвяне на проект за газификация на зала „Спартак”. Работи се и по проект за финансиране на ремонт на зала „Балканстрой”.

Пред зам.-кмета по спорта се отваря  широко поле за действие, ръководство и координиране на усилията за развитие на масовия ученически спорт и подобряване материалната база на професионалния спорт, подчерта Спартански при представянето на Иван Кюлджийски като заемащ тази длъжност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...