Акценти
Начало / Последни новини / Икономист поема ресора за младежта, спорта и туризма в Община Плевен

Икономист поема ресора за младежта, спорта и туризма в Община Плевен

Иван Кюлджийски е петият зам.-кмет в Община Плевен, който поема въпросите за младежта, спорта и туризма. Днес той беше представен официално пред медиите от кмета Георг Спартански.

Иван Кюлджийски е икономист по образование, завършил е УНСС – София.   Спартански подчерта, че това е много важно, тъй като от една страна голяма част от проблемите на спорта в Плевен са свързани именно с недостатъчното финансиране, а от друга – предстои работа по няколко важни проекта, свързани с подобряване на спортната база в града. Кюлджийски е добре запознат с моментната картина на спорта в Плевен и има възможностите и качествата да работи за решаване на голяма част от проблемите в този сектор, подчерта Спартански.

По думите на кмета години наред това общинско звено е било неглижирано, състоянието на спортните обекти и зали е критично, поради което се тренира при студ и лед. За каква грижа за децата и младежите можем да говорим, ако спорта е в графата „и други”, изтъкна Спартански, допълвайки, че на младите хора трябва да бъде предложена алтернатива на алкохола и цигарите.

От своя страна Кюлджийски не скри пристрастията си към футбола и борбата, но декларира, че това няма да се отрази върху работата му на зам.-кмет.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...