Акценти
Начало / Крими / Продължава акцията срещу пласьори на цигари без бандерол

Продължава акцията срещу пласьори на цигари без бандерол

52 кутии цигари без бандерол от марките „Gracia”, „Bestman” и „Diva” са иззели полицаи от улични пласьорки.Специализираната операция е на служители от Второ полицейско управление в Плевен и се провежда на територията на Кооперативния пазар, площад „Иван Миндиликов” и жк „Сторгозия”, където е съсредоточена продажбата на безакцизните цигари. Иззетата контрабандна стока ще бъде предадена в Митническо бюро – Плевен.

В същия ден, 17 януари, служителите на полицията в Гулянци са направили проверка в местен мини маркет и в жилището на 50-годишната му управителка и са открили 8 кутии с цигари без бандерол от марката „Chesterfild”. Съставен е протокол за конфискуваните цигари, които ще бъдат предадени на Митнически пунк – Сомовит.
Полицейските действия за ограничаване на търговската дейност и разпространението на акцизни стоки  без заплатен акцизен бандерол ще продължат, съобщават от полицията.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...