Акценти
Начало / Общество / Провериха обектите, в които студентите в Плевенско ще празнуват

Провериха обектите, в които студентите в Плевенско ще празнуват

Редица тематични превантивни мероприятия извършиха служителите от Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен за осигуряване на безопасността във връзка с предстоящия студентски празник – 8-ми декември. Уточнени са  и обектите, ангажирани с тържествено честване на празника, в тях са направени 11 тематични проверки.

Обърнато е внимание на създадената в заведенията организация за пожарна безопасност, осигурените условия за успешна евакуация, пожарогасене и проиграване на плановете за евакуация, проверено е състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, на електрическите и вентилационните инсталации. Служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол, са инспектирали и изправността на пожаротехническите средства за първоначално гасене, обърнато е внимание и на готовността на персонала, работниците и служителите, ангажирани в студентските тържества, да реагира при възникване на пожароопасни ситуации.

При проверките в заведенията не са констатирали нарушения. В Оперативния център на плевенската пожарна е предоставен и списък на обектите, в които ще се провеждат тържествени мероприятия. На състава, осъществяващ пожарогасене и спасителна дейност, е проведен извънреден инструктаж за безопасност при извършване на пожарогасителни спасителни действия в обекти, в които ще се провеждат тържествата, предвид възможното наличие и използване на пиротехнически материали.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...