Акценти
Начало / Култура / За 21-ви път в Плевен ще има празник на възрожденската и патриотична песен

За 21-ви път в Плевен ще има празник на възрожденската и патриотична песен

По традиция в навечерието на 10 декември – Деня на Освобождението на Плевен и на признателността на  плевенчани към загиналите за свободата, ще звучат песни, родили се в битките за  свободна България и възпяващи Родината. Традицията е създадена от плевенското читалище „Цветан Спасов”, през 1991 г.

Тази година за 21-ви път този родолюбив празник отново ще се проведе. Той ще бъде открит на 7 декември от 17.30 часа в зала „Катя Попова” от вокална група „Лукчета” от с. Долни Луковит с ръководител Божидар Чапанов.

В концертната програма са включени две хорови формации  от  читалище  „Цветан Спасов” – Камерния хор  „Емил Димитров “ с диригент Димитър Занов и корепетитор Красимира Борисова и Фолклорна формация „Бисери” с художествен ръководител Борислав Лазаров” , „Фамилия Чапанови” начело с Божидар Чапанов , хор „Росна китка “ с ръководител Магдалена Георгиева от читалище  „Изгрев 26” – с. Върбица .

За първи път в Празника ще участва и новата формация „Балкански ритми” при читалище „Пробуда” и Клуб на хора с увреждания  ул. „Гренадерска” под ръководството на Борислав Лазаров

Празникът на възрожденската и патриотична песен  е включен в програмата на Община Плевен за отбелязване 135-та годишнина от Плевенската епопея.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...