Акценти
Начало / Спорт / Симонета Иванова с два златни медала от Държавните индивидуални първества

Симонета Иванова с два златни медала от Държавните индивидуални първества

Ученичката на МГ „Гео Милев” Симонета Иванова се завърна с 2 златни медала по класически шахмат и блиц от Държавните индивидуални първенства от 8 до 18 г., които се проведоха в Пловдив.  В класическия шахмат Симонета се състезава в групата девойки до 16г. , в която взеха участие 11 състезателки. Плевенчанката започна с 3 победи като в третия кръг се изправи срещу основната си конкурентка в групата – Мария Васова. Симонета игра много силно с черни фигури и спечели без усложнения този двубой. Четвъртия кръг състезателката от Плевен се изправи срещу другата от основните си конкурентки – Ива Пенчева, където игра без излишен риск и завърши наравно. Останалите 3 кръга Симонета беше безапелационна и завърши еднолично на първо място с 6,5 точки от 7 възможни. При ускорения шахмат тя взе участие в групата на юношите до 18г. , където от 20 участника завърши на 10 място.

На най-бързия шахмат –  блиц, където контролата за игра е само 5 минути на състезател, Симонета също се представи чудесно и завърши еднолично на първо място с 6,5 точки от 7 възможни.
Класирането на първо място в класическия шахмат на Симонета й дава квота да представи България на Световното първенство по класически при девойки до 16г. в Обединените Арабски Емирства през месец декември.
На 16 април плевенчанката пътува за Банкя, където между 10 състезателки ще се определи шампионката на България при жените за 2013 г.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...