Акценти
Начало / Общество / Приятели връщат усмивката на болния Вени

Приятели връщат усмивката на болния Вени

Поредна инициатива в подкрепа и за набиране на средства за лечението на 21-годишния Венелин Иванов организираха неговите приятели. Момчето е с диагноза сарком на Юинг /тумор на костите/, а за излекуването му е необходима сумата от 100 хил. лв.

И тъй като семейството на Вени няма възможност да я осигури, с това се захващат приятелите му. Те стартираха кампания за набиране на средства преди повече от месец, в резултат на което на сметката вече има над 21 хил. лв. Но са необходими още много. Без да се отказват и отчайват, младежите търсят помощ и добри хора навсякъде. Така в подкрепа на Вени беше организиран благотворителен футболен мач, всички институции откликват на благородната кауза и посвещават свои изяви на излекуването на Вени. След последните инициативи 315 лв. са събрани и дарени в помощ на болния младеж след концерта на Общинския хор в Католическата църква „Дева Мария от Фатима“. На провелия се снощи концерт в зала „Катя Попова”, организиран от учениците на НУИ „Панайот Пипков” и Младежкия градски парламент, събраната сума е 646 лв. „От сърце благодарим на всички гости и участници за съпричастността към нашата кауза – да върнем усмивката на Вени”, се обърнаха към включилите се младите хора.

В момента Венелин е подложен на химиотерапия, защото туморът има и разсейки и няма време за губене. Лекарите го насочват към специализирани френски или германски клиники, но едва след като минат първите процедури.

А приятелите му продължават с любов и упоритост да привличат още съпричастни към каузата си като те отдавна са извън границите на Плевен. В София на 6 юни за Вени се организира специален концерт, на който ще пеят Васко Кръпката, Магистри, Блус Трафик, Purple Haze, Тони, Краси, Пешето и I-band. Събраните средства от вход ще отидат в дарителската сметка:
IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 – в лева
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Венелин Веселинов Иванов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...