Начало / Общество / Приют за бездомни кучета ще изграждат в Плевен

Приют за бездомни кучета ще изграждат в Плевен

С пет допълнителни точки набъбна дневният ред на днешната сесия на Общинския съвет на Плевен. Една от тях се отнася до изграждане на приют за бездомни кучета в Плевен. Съветниците ще трябва да гласуват направеното от кмета Георг Спартански предложение Общината да поиска от Министерски съвет безвъзмездно да й бъде прехвърлена сграда публична държавна собственост, за да бъде изграден приютът. Сградата се намира на ул. Д-р Г.М.Димитров” 106 и в нея същствува база на Ветеринарномедицинска лечебница.

Други нови предложения се отнасят до допълване на решенията, с които четири професионални гимназии в Плевен – по хранително-вкусови технологии, по дървообработване, по мениджмънт и хранителни технологии, по лозарство и винарство бяха преобразувани в общински. За да стартира процедурата и по безвъзмездното прехвърляне на Общината на движимите вещи, предоставени на училищата, е необходимо да се допълни приетото на предишна сесия решение на Общинския съвет.

Като допълнителна точка в дневния ред ще бъде разгледано предложението, внесено от ПК по „Здравеопазване и социална политика” за отпускане на еднократна помощ от 400 лв. на писателя Пелин Пелинов. Заради влошеното му здраве, сумата е необходима за посрещане на ежедневните му нужди, се посочва в мотивите за внасяне на предложението.

Дневният ред на днешното заседание на Общинския съвет е допълнен и с питане на общинския съветник от НФСБ – Николай Маринов, свързано с настаняването на бежанци на територията на общината. Маринов пита депозирани ли са в Община Плевен чрез Държавната агенция за бежанците заявления от мигранти за настаняване по силата на Наредбата за интеграция на бежанци и ако има, какъв е техният брой. Съветникът иска отговор и на въпроса къде и в какви обекти ще бъдат настанени такива бежанци, ако постъпят заявления.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...