Акценти
Начало / Образование / Призово класиране на ученици от ПГРТО – Плевен на Регионалното състезание по професии в Албена

Призово класиране на ученици от ПГРТО – Плевен на Регионалното състезание по професии в Албена

Ученици от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен заеха призови места на Регионалното състезание по професии в Албена, съобщават от учебното заведение. То се проведе в периода 13-15 март, а негови организатори са Министерство на образованието и науката, съвместно с РИО на МОН – Добрич. Домакин на състезанието бе ПГ по туризъм „П.К.Яворов” гр. Добрич, което проведе надпреварата в хотел „Фламинго Гранд” КК „Албена”.

ПГРТО състезание Албена 1
44 ученици от 17 професионални гимназии и СОУ от ХІ и ХІІ клас, обучаващи се по професии от професионалните направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време”, от областите Варна, Добрич, Разград, Шумен, Габрово, Ловеч, Велико Търново, Плевен, Русе, Търговище, взеха участие в състезанието. Те се съревноваваха в четири категории: Най-добър млад готвач, Най-добър млад сервитьор, Най-добър млад барман, Най-добър млад хлебар-сладкар.

ПГРТО състезание Албена 2
От плевенската гимназия Борислава Петьова Тодорова от 11 в клас зае трето място категория „Най-добър млад хлебар-сладкар”. Неин ръководител е Нонка Найденова. Весела Тодорова Тодорова от 11 а клас стана трета в категория „Най-добър млад сервитьор”, подготвена от Силвия Илиева и Поля Маркова. Матилда Валентинова Неева от 12 б клас е седма в категория „Най-добър млад барман”, а Мария Ангелова Стефанова от 12 в клас – с осмо място в категория „Най-добър млад готвач”.

ПГРТО състезание Албена 3
Борислава и Весела продължават подготовката си за участие в Националното състезание по професии, което ще се проведе в Пловдив от 21 до 23 април.

Сюрпризиращата награда на състезанието бе, че на първите три места във всяка категория ръководството на „Албена“ АД връчи трудови договори за работа в петзвездния хотел „Фламинго Гранд”. Всички участници бяха поканени да работят в комплекс Албена през новия туристически сезон.

ПГРТО състезание Албена

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...