Акценти
Начало / Общество / Бъдещи майки научиха подробности за кърменето и първите дни с бебето

Бъдещи майки научиха подробности за кърменето и първите дни с бебето

Бъдещи майки взеха участие в лекцията „Начало на кърменето. Първи дни с бебето”, която се проведе днес с подкрепата на Ла Лече Лига – Плевен. Бременните плевенчанки имаха възможност да чуят защо да кърмят, какви са предимствата на кърменето – за бебето, за майката и за цялото семейство, основи и всичко важно за кърменето – как функционира гърдата по време на кърмене, състав на коластрата и кърмата – оптималната храна за новороденото бебе, как да започнем с добър старт, подготовка за кърмене – психическа и физическа, началото на кърменето и първите дни с бебето, пози за кърмене и т.н.

На срещата в Регионална здравна инспекция – Плевен бяха представени различните пози за кърмене, за да бъде оптимално успешно то. А също и да се избегнат неразположения у майката, докато кърми своето дете. Демонстрация направи Мария Кънева, която е представителка на Ла Лече Лига в Плевен.

Ла Лече Лига предлага подкрепа от майки за майки, информация и обучение на кърмещи и бременни майки. Срещите са дискусионни, безплатни и от неофициален характер. Темите на срещите обикновено включват: ползите от майчината кърма, у дома с новото бебе, нормалният ход на кърменето, нуждите на растящото ви бебе (захранване и отбиване).

Следваща Предишна
ла лече лига лекция кърмене
ла лече лига лекция кърмене
ла лече лига лекция кърмене

ла лече лига лекция кърмене
ла лече лига лекция кърмене
ла лече лига лекция кърмене
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...