Акценти
Начало / Политика / Прехвърлиха собствеността на плевенското Спортно училище на държавата

Прехвърлиха собствеността на плевенското Спортно училище на държавата

images-61

Общинските съветници дариха собствеността на плевенското Спортно училище на държавата. Решението беше взето на днешното редовно заседание на Местния парламент с 35 гласа „за” и 1 „против”.

На редовното си заседание на 27 септември общинските съветници не приеха предложението Спортното училище в Плевен от публична общинска собственост да стане собственост на Министерството на младежта и спорта заради липсата на кворум. За приемането на подобно решение се изискват гласовете на 3/4 от съветниците.

След прехвърлянето на собствеността на Спортното училище чрез дарение може да се състои ремонтът му, за който от Министерството вече са предвидени над 2 млн лева.

По предложение на Пенчо Карагьозов от БСП текстът на точката беше коригиран с допълнението дарената сграда да се използва само за училище, тъй като в бъдеще може да бъде сменено предназначението на имота, изрази опасенията си той.

Георг Спартански, съветник от БНД – Обединена десница, приветства държавата за решението да поеме отговорност за състоянието на спортното училище. Председателят на групата общински съветници от БНД – Обединена десница Стефан Ганев беше единственият скептик по темата. По думите му е твърде вероятно с парите да бъде извършено едно пребоядисване и освежаване на  школото, а останалите средства да потънат в нечии джобове. Петя Василева от ГЕРБ и Любомир Буковски от БСП в свои изказвания опонираха на опасенията на Ганев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...