Акценти
Начало / Култура / В национален конкурс се представя Дневният център за хора с увреждания – Плевен

В национален конкурс се представя Дневният център за хора с увреждания – Плевен

Днес потребителите  от Дневен център за възрастни с увреждания ще се представят VII-мия Национален конкурс за театрални маскитворчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди”, който се провежда в град Шумен. Организатор на този конкурс е Сдружение „Сияйна зора” – неправителствена организация, имаща за цел да се бори за по-добри условия за живот на хората с увреждания в България, научихме от Йорданка Валакова от Дневния център в Плевен.

В конкурса се представят потребители на домове за социални услуги, защитени жилища и дневни центрове за социални услуги от цялата страна.

Потребителите и персоналът на Дневен център за възрастни с увреждания – Плевен очакваха с нетърпение този конкурс, тъй като миналата година се завърнаха с много награди, сподели Валакова.  Тяхната съвременна адаптация по българската народна приказка „Сливи за смет” им донесе няколко награди – за „Най-завладяващо сценично присъствие”, „Оригиналност и нови насоки за творческа изява на хора с увреждания” и персонални награди на Теодора Бориславова – „Най-атрактивен участник” и на Цветослав Петков – „Активно участие в програмата”.

Тази година плевенчани ще се представят с художествена програма на сцената на Младежкия дом в Шумен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...