Начало / Образование / През март и април е предварителната кандидатстудентска изпитна сесия в Медицинския

През март и април е предварителната кандидатстудентска изпитна сесия в Медицинския

За поредна година Медицински университет – Плевен ще проведе предварителна изпитна сесия  за кандидат-студенти. Тя ще е през месеците март и април 2020 г., съобщават от висшето училище.  Резултатите от нея имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити.

Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 22 март 2020 г., с период на подаване на документи на място и онлайн от 07 март до 18 март 2020 г. В същия период се приемат документи и за изпита по биология за магистърските програми по Медицина и Фармация. Изпитът по химия за Медицина и Фармация е на 05 април, а подаването на заявления е в периода 07 март – 01 април 2020 г.

Изнесени кандидатстудентски изпити в пет града ще проведе Медицински университет – Плевен

От университета уточняват, че, ако оценката от предварителните изпити удовлетворява кандидат-студента, поради което реши да не се явява на редовната изпитна сесия през юни и юли, той задължително трябва да подаде документите си и през юни 2020 г., за да посочи желанията си за участие в класирането по специалности. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит. Висшето училище признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади и състезания по биология и химия за текущата година.

На сайта на висшето училище в раздел „Прием 2020” е поместена пълна информация за специалностите, местата и таксите на обучение, по които Медицински университет-Плевен осъществява прием за новата академична година, датите на изпитите и актуализирания Правилник за прием на кандидат-студенти. Чрез сайта всеки зрелостник може да подаде документи онлайн, да провери залата за явяване на изпит, както и получения резултат.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...