Акценти
Начало / Образование / Изнесени кандидатстудентски изпити в пет града ще проведе Медицински университет – Плевен

Изнесени кандидатстудентски изпити в пет града ще проведе Медицински университет – Плевен

През февруари и март Медицински университет – Плевен ще проведе изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските си специалности.  Подобни изпити университетът организира за трета поредна година. От тях ще могат да се възползват кандидати от Монтана, Видин, Враца и Велико Търново, като тази година кандидат-студентите ще имат възможност да се явят на тест по биология и в Разград.

Явилите се на изнесените кандидатстудентски изпити ще  имат право на прием в 10 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на образователно-квалификационни степени „Бакалавър” и „Професионален бакалавър”. Решението на МУ-Плевен за провеждане на изнесени изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка на теста по биология, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната изпитни сесии.

Заявленията за явяване на предварителните изпити ще се подават електронно. В края на месец януари 2020 г. на сайта на висшето училище ще бъде обявена инструкция за онлайн подаване на заявления за изнесените изпити.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...