Начало / Образование / Президентът и премиерът с поздравителни адреси по повод юбилея на НУ „Христо Ботев” – Плевен

Президентът и премиерът с поздравителни адреси по повод юбилея на НУ „Христо Ботев” – Плевен

НУ „Христо Ботев” в Плевен днес отпразнува 85 години от създаването си. Празничният ден започна с поднасяне на венци и цветя пред бюста на Христо Ботев в двора на училището. След което тръгна шествие към центъра на града. То беше водено от Общинския духов оркестър и училищния мажоретен състав. В атрактивни униформи, точно копие на носените от ботевите четници, след тях вървяха членовете на клуб „Млади възрожденци”.

Шествието спря пред Драматичния театър където се проведе празничният концерт по повод юбилея на училището.

Тържественият концерт  уважиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветници, кметът Георг Спартански и представители на местната управа, началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, бивши преподаватели, родители и десетки приятели на учебното заведение. По повод годишнината Мартин Митев отправи поздрав и връчи на НУ „Христо Ботев“ почетен плакет от името на Общински съвет – Плевен на директора Цветелин Горанов.

„ Емблемата възпитаник на Начално училище „Христо Ботев“ е повод за гордост и в същото време – огромно задължение. Задължение, защото десетки поколения пазят и градят името на вашето училище и ревностно предават традициите на тези след тях!“, заяви от името на местния парламент Мартин Митев. Той отбеляза, че възпитаници на училището ежедневно се доказват като знаещи и можещи в различните сфери. „Вие достойно защитавате своето име и името на своите преподаватели, защото зад всеки успех стои и всеотдайността, опитът и неуморният труд на един утвърден преподавателски колектив, за когото да си учител, е не само професия, но призвание и отговорност! Неслучайно в последните години НУ „Христо Ботев“ е на първо място по резултати на Националното външно оценяване в областта, а през учебната 2015/2016 година – на 14 място в България от общо 1868 учебни заведения“, отбеляза председателят на Общинския съвет.

Всеки ден да бъде празник за тях, пожела на учениците и преподавателите от НУ „Христо Ботев” кметът Георг Спартански. „За нас учебното заведение не само се намира в центъра на града, то е дълбоко в сърцата на нашите съграждани, тъй като преподавателите му са успели да възпитат достойни хора, които са прославили Плевен в страната и чужбина”, каза още в приветствието си кметът. Той връчи на директора на училището Цветелин Горанов почетен плакет на Община Плевен.

Поздрав отправи и  началникът на РУО – Плевен Албена Тотева.  Прочетени бяха и редица поздравителни адреси, сред тях от президента на страната Румен Радев, от председателя на Народното събрание Димитър Главчев, от министър – председателя Бойко Борисов и др.

Слово за празника произнесе директорът на училището Цветелин Горанов.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...