Начало / Общество / Пред препълнена зала балетната школа при читалище „Съгласие” изнесе заключителния си годишен концерт

Пред препълнена зала балетната школа при читалище „Съгласие” изнесе заключителния си годишен концерт

балетна школа

За 60-та поредна година Школата за балет към читалище „Съгласие” събра родители, приятели и почитатели, за да представи заключителния си годишен концерт. Публиката отново има удоволствието да види спектакъла „Приказка за грамофона”, с който школата отбеляза 60-годишината от създаването си.

балетна школа съгласие

Много овации получиха снощи грациите от Школата за балет и техните приятели от Музикалното училище, брейк и попинг формации от Плевен. Режисьор на постановката и изпълнител на ролята на разказвача е Христо Домусчиев, хореограф на спектакъла е Маня Николова – ръководител на балетната школа, а художник Иван Велчев – Йово.

Преди спектакъла актрисата Мариета Калъпова припомни историята на школата от нейното създаване през 1954 г. досега, като специални поздрави получи дългогодишната й ръководителка Виолета Радева. Поздрав получиха и всички преподаватели, които днес заедно с момичетата и момчетата от Школата по балет създават красота.

балетна школа съгласие (2)

По повод юбилея беше прочетен и поздравителен адрес от министъра на културата д-р Петър Стоянович.”Радостен съм да ви поздравя по повод 60-годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа към читалище „Съгласие”, което вече 145 години пази духа на родолюбието. Градено и оживявано от любовта, духовните търсения и безкрайните усилия на читалищните дейци, днес читалище „Съгласие 1869” продължава да е привлекателно място за всички, които искат да присъединят усилията си към съхраняването на нашата култура и традиции, за просвета и духовно извисяване Затова днес изразяваме нашето уважение към десетките хора, оставили частица от таланта си, енергията и сърцата си на сцената на читалището, свързали живота си с обогатяването на културния живот в град Плевен”, се казва в поздравителния адрес.

Днес Школата по балет ще спази традицията и ще организира малко тържество за изпращане на абитуриентите си.

балетна школа

балетна школа

балетна школа

балетна школа

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...