Акценти
Начало / Общество / Представят проект за енергоспестяващо оборудване за улично осветление на Плевен

Представят проект за енергоспестяващо оборудване за улично осветление на Плевен

РБ"Христо Смирненски"

На 10 юли от 9 часа в зала „Гена Димитрова” фирма ще представи предложението си за доставка на съвременно високотехнологично енергоспестяващо LED оборудване за улично осветление, съответстващо на действащите в ЕС технически стандарти и изисквания, информират от пресцентъра на Община Плевен. Оборудването е предназначено за подмяна на съществуващите улични осветителни тела, инсталирани на териториите на съответните общини, повечето от които са физически и морално амортизирани. Инвестиционните разходи на общините, които ще одобрят проекта, ще бъдат равни на нула лева, уточняват от Общината. Впоследствие направената инвестиция ще бъде изплатена за сметка на икономиите от електрическа енергия и експлоатационни разходи, които ще бъдат реализирани в резултат на обновлението на съответната система за улично осветление.

Фирмата „ЛИОР Технолоджис” ООД е представител за България на ХеСаЛайт А/С – Дания и проектът й е озаглавен „Реконструкция и модернизация на селищни системи за улично осветление за сметка на доставчика на оборудване с последващо изплащане на инвестицията от реализирани икономии”.

На презентацията са поканени да присъстват общинските съветници от постоянните комисии по „Икономика, проекти, финанси и бюджет” и „Екология и устройство на територията”, както и  експерти от Община Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...