Акценти
Начало / Общество / Дамян Минков: В Плевен виждам съпротива на местната власт срещу културни прояви

Дамян Минков: В Плевен виждам съпротива на местната власт срещу културни прояви

 Дамян Минков

Съпротива на местната власт срещу културни проекти и прояви в Плевен среща Дамян Минков, който е председател на управителния съвет на фондация „Артист” и е родом от града. Това заяви пред журналисти актьорът, който живее в София, но е партньор на множество проекти на местни организации от години. „Тази година ни отказаха зала „Катя Попова” за провеждането на детски театрални празници през месец май. Догодина ще изнесем тази инициатива в друг град, където срещаме подкрепа”, сподели той.

Минков добави, че театърът „стои затворен”, а за неговата издръжка Общината плащала от данъците на плевенчани. В София артистът срещал подкрепа и имал достъп до културни сгради, в които се случват проектите на фондацията и партньорите й, а в Плевен това не било така, коментира още той.

Това е причината Международният фестивал на изкуствата „Морско конче“, който е идея на плевенските организации сдружение „ОбзорАрт“ и фондация „Артист да се случва в Обзор, където срещат подкрепата кметството и на Община Несебър, поясни Минков. Въпреки това организаторите ще направят опит догодина да изнесат в Плевен част от дейностите в рамките на крайморския фестивал.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...