Акценти
Начало / Култура / Представят в Плевен книгата „Васил Левски и възскресението на българския народ”

Представят в Плевен книгата „Васил Левски и възскресението на българския народ”

На 16 март (четвъртък) от 15.00 часа в конферентна зала „Плевен” на хотел „Ростов” ще се проведе представяне на книгата „Васил Левски и възкресението на българския народ”, с участието на автора акад. Константин Косев и директора на   ИК „Захарий Стоянов”, поета, публицист и критик Иван Гранитски.

Тема на срещата: „Историята като извор на поука”.

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР Плевен, Васил Антонов, кани всички родолюбиви граждани и патриоти да присъстват на тази среща.

Анотация на книгата:

„Още приживе, когато изгражда темелите на вътрешната организация в страната, Левски изпитва известни съмнения и терзания – дали, когато настъпи решителният миг на бунта, българите ще проявят достатъчно кураж, дързост, воля и издръжливост, за да понесат както подобава съдбовните изпитания? Може би тъкмо поради тези негови тревожни съмнения в тефтерчето му фигурира загадъчният въпрос – народе ????. Българският народ му отговори през април 1876 година по достоен начин, но за жалост Левски нямаше как да узнае отговора му и да види добрата сетнина от своето знаменито творение – Вътрешната революционна организация.”

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...