Начало / Образование / Двама ученици от НУ „Отец Паисий“ с награда ски-лагер в Банско

Двама ученици от НУ „Отец Паисий“ с награда ски-лагер в Банско

На проведеното вчера на ски-зона Беклемето финално междуучилищно състезание по програма „Научи се да караш ски“ при момичетата на първо място със златен медал се класираха Кремена Георгиева от НУ „Отец  Паисий“, на второ място със сребърен медал – Лора Бейкова от СУ „Стоян Заимов“, и на трето място с бронзов медал Сияна Блажева от ОУ „Св.Кл. Охридски“. При момчетата класацията доби следния вид: първо място и златен медал за Мариян Романов от НУ „Отец Паисий“, второ място и сребро за Калоян Владимиров също от НУ „Отец Паисий“ и трето място с бронз за Дан Миронов от ОУ „Св.Кл. Охридски“. Всички медалисти получиха също тениски с логото на ски-училище СИМА и грамоти. Класиралите се на първо място Кремена Георгиева и Мариян Романов от НУ „Отец Паисий“ печелят голямата награда 4-дневен лагер в Банско и ще представят Плевен на състезанието по ски, което ще се проведе там и ще има национален характер.

С това състезание ще се финализира програмата по проект „Научи се да караш ски, сезон 2016-2017“ на Министерството младежта и спорта, Българската федерация по ски и с подкрепата на Министерството на образованието и науката. За трета поредна година програмата за ски-зона Беклемето се провежда с ученици от първи до четвърти клас на плевенските училища и доказва своята ефективност.

Тази година призьорите получиха наградите си лично от Атанас Кършев – Главен експерт на ММСпорта за област Плевен и Ловеч, който бе удовлетворен от резултатите. Постиженията на децата са успех не само на добрата организация и натрупан опит, но и на работата на скиучителите Станислав Дачев, Белла Хитрова, Илиан Камачаров.

Всички награди са осигурени от Ски-училище СИМА, като освен наградите за призьорите, имаше допълнителни поощрения за класиралите се на четвърто, пето и шесто място при момичетата и при момчетата, а те са съответно Ивелина Миленова, Миглена Георгиева Преслава Георгиева, Георги Цветанов, Мартин Георгиев и Александър Чорбаджиев. Тези ученици бяха наградени с чаша с логото на училището. Талон с право за ползване на ски-влека в ски-зона Беклемето за един ден до края на този сезон или през следващия получиха всички 29 участници в състезанието.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...