Акценти
Начало / Образование / ПГРТО – Плевен с три квоти за националното състезание по професиите

ПГРТО – Плевен с три квоти за националното състезание по професиите

На  10 и 11 март 2017 г. във Велико Търново се проведе  Регионалното състезание по професии, чийто домакин беше  ПГТ „Д-р Петър Берон“.    В състезанието се включиха ученици от  професионалните гимназии в Бяла Слатина, Видин, Враца, Габрово, Плевен, Русе, Свищов, Троян, Търговище и Велико Търново. Те се състезаваха за титлите  „Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад барман“, „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и „Най-добър млад готвач“.

ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен, се включи в надпреварата и в четирите категории. Трима от тях се представиха отлично и получиха квоти за участие в националния кръг на състезанието „Панорама на професионалното образование“ през месец април в Пловдив.

Това са: Виктория Георгиева от ХІІв – Първо място в категорията „Най-добър млад хлебар-сладкар“; Борислава Тодорова от ХІІв – Четвърто място в категорията „Най-добър млад барман“; Бахар Тунджай Асан  от ХІг – Шестото място в категорията „Най-добър млад сервитьор“.

Аксин Нихатов Юсеинов от ХІІг не успя да се пребори с конкуренцията при готвачите, но получи висока оценка за вкусовите качества на ястията, които приготви.

За достойното представяне на чениците ръководството на училището изказва благодарност на техните учители Нонка Найденова, Силвия Илиева и Татяна Михайлова.

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...