Акценти
Начало / Образование / Представители на няколко институции обсъждат в Плевен как да намалее броят на напускащите училище деца

Представители на няколко институции обсъждат в Плевен как да намалее броят на напускащите училище деца

Днес и утре Регионален инспекторат по образованието – Плевен ще бъде домакин на работна среща с представители на Министерството на образованието и науката за Северозападна България. Днес от 11.30 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация ще бъде открита официално регионалната работна среща, на която ще присъстват представители на различните институции, имащи отношение по изпълнение на Стратегията за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система, както и представители от областите Видин, Враца, Ловеч и Монтана. Сред тях ще са началници на Регионални инспекторати по образованието и експерти, директори и учители от училища, представители на общински администрации, МВР, отдел „Закрила на детето“ и др., информират от РИО – Плевен.

Форума ще продължи два дни, като дейностите са разпределени в два основни панела, насочени съответно към представяне на добрия опит чрез презентации и дискусии по секции – превенция, интервенция, компенсиране и набелязване на идеи за Плана (2016-2017) от Северозападен район за планиране.

Срещата ще приключи на 20 октомври с обобщаване на идеите за Плана за изпълнение на Стратегията за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система за 2016-2017 г. и обобщаване на резултатите от работата на Северозападен район за планиране.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...