Акценти
Начало / Здравеопазване / Студентите медици с инициатива в Плевен по случай днешния Световен ден за борба с рака на гърдата

Студентите медици с инициатива в Плевен по случай днешния Световен ден за борба с рака на гърдата

Кампания по повод Световния ден за борба с рака на гърдата, който е днес, ще проведе Асоциацията на студентите медици в България – Плевен, с любезното съдействие на AVON – България. Тя е в подкрепа на всички хора, сблъскали се с тежката диагноза рак на гърдата и ще протече под надслов  „Бъди информиран, бъди отговорен“ в дните 19, 20 и 23 октомври.

Мероприятията започват днес с информационна кампания пред Central Mall – Pleven от 12.00 ч. до 18.00 ч., на която ще се раздават флайери и брошури, свързани с рака на гърдата и как да се самопрегледа една жена, а също и талончета за безплатни прегледи, на които ще са посочени телефон за връзка за предварително записване на часове и място на провеждането им.

Същия ден ще бъде изнесена и публична лекция на тема „Рак на гърдата – диагноза, а не присъда“ от  психолога И. Илиев. Началният час на мероприятието е 17:30, а мястото – зала Асклепий в Mедицински университет – Плевен.

Медиците ще продължат кампанията на 20 октомври, вторник, с “Pink Party” в Havana Bar от 20:30 часа. На 23 октомври, петък, инициативата ще завърши с публична лекция на доц. д-р Байчев от 16:30 часа в зала „Авицена” на МУ – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...