Начало / Здравеопазване / Председателят на Парламента присъства на промоцията на абсолвенти от Медицинския университет

Председателят на Парламента присъства на промоцията на абсолвенти от Медицинския университет

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и министърът на образованието Сергей Игнатов уважиха церемонията за връчване на диплома за придобита академична длъжност „професор” на кмета на Плевен Димитър Стойков.

Събитието бе част от тържествената промоция на абсолвентите от Факултет „Обществено здраве” на Медицинския университет в Плевен.

Проф. Горчев, ректор на Медицинския университет връчи още няколко дипломи за придобита научна степен – на доц. д-рАнжелика Велкова, заместник-ректор по европейска интеграция и международно сътрудничество на МУ Плевен, диплома за научна степен „доктор на науките” по специалността “Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията”, по същата специалност диплома за академичната длъжност “професор” на доц. Тони Веков.  Дипломи за придобита академична длъжност “доцент” проф. Горчев връчи на  д-р Милена Карчева и д-р Йордан Панов по научните специалности “Епидемиология” и “Неврохирургия”.

„Академичната длъжност „професор” ознаменува пътя ми от студент по медицина до декан на факултет „Здравни грижи“, до директор на втората по големина болница в страната – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Той е резултат на 27-годишен упорит труд за овладяване на научните и практически достижения в областта на общата хирургия“, каза при удостояването му  проф. Стойков.

Към абсолвентите той се обърна с думите: „Живейте и приемайте предизвикателствата.Но не забравяйте, че животът е ценност, която ние, като лекари, сме се клели да съхраняваме. Вие сте тези, на които ще разчитаме  да надминат достиженията ни в областта на медицината и да доразвият стремежите ни да превърнем Плевен и България в привлекателно място за живеене.“

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева поздрави кмета  за поредния му успех и пожела на добър час на всички дипломанти. Присъствието на двамата ресорни министри на церемонията за Световния ден на здравето е доказателство, че усилията на ръководството на Медицинския университет и лекарите в Плевен не остават незабелязани, допълни тя.

Своите пожелания към получилите дипломи за придобити академични длъжности и научни степени и абсолвентите поднесоха и министрите на образованието и здравеопазването.

Отговор на приветствията от името на абсолвентите направи отличникът на випуск 2012 на факултет „Обществено здраве” – Паулина Кирова. Медицинският университет в Плевен е водеща институция в областта на медицинската наука и за нас е чест да бъдем негови абсолвенти, каза в обръщението си Паулина Кирова. Тя благодари на преподавателите за грижата и мъдростта, която са отдали на студентите си. „Скъпи колеги, обърна се тя към състудентите си, – нека обединим усилията си в името на свещената кауза подобряване здравето на българската нация.”

74 абсолвенти на факултет „Обществено здраве” получиха дипломите си за завършено образование на церемонията в зала „Магнум”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...