Акценти
Начало / Здравеопазване / Председателят на парламента и здравният министър поканени за откриване на модернизираната Клиника по анестезиология

Председателят на парламента и здравният министър поканени за откриване на модернизираната Клиника по анестезиология

Модернизираната Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен ще бъде официално открита на 4 февруари, пенеделник.

За откриването са поканени председателят на Пародното събрание Цецка Цачева и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. За случая в Плевен се очаква и управителят на НЗОК – д-р Пламен Цеков.

Церемонията по откриването на обновената клиника ще започне в 11 часа. На нея ще присъстват кметът проф. Д-р Димитър Стойков, областният управител  Иван Новкиришки, ректорът на Медицинския университет – проф. Д-р Григор Горчев.

Клиниката по анестезиология и интензивно лечение разполага със съвременен арсенал от анестезиологична и реанимационна апаратура. В клиниката им 28  реанимационни легла. В състояние е да осигури анестезионно покритие на цялата гама хирургични интервенции, както и да поеме за лечение най-тежката патология от региона и страната. Понастоящем през клиниката преминават за лечение средно по 2500 болни и се осъществяват над 15 000 анестезии годишно.

КАИЛ се явява и база за обучение на студенти, специализанти, докторанти, медицински сестри и акушерки.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...