Акценти
Начало / Крими / Шофьор на „Лексус” отнесе пешеходец

Шофьор на „Лексус” отнесе пешеходец

41-годишен софиянец, водач на лек автомобил „Лексус”, е блъснал пешеходец в района на село Радомирци, съобщават от полицията. Инцидентът е станал около 19.30 часа снощи.

Шофьорът първо навлязъл в насрещната лента за движение, блъснал се е в мантинелата, а после е ударил 45-годишния пешеходец, който е от село Петревене. Пострадалият е със счупена дясна подбедрица, транспортиран е в ортопедична клиника в Плевен. Алкотестът на шофьора е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

Малко по-рано, отново в село Радомирци, при полицейска проверка е засечен водач на „Форд”, шофирал с концентрация на алкохол 2,01 промила. 56-годишният мъж е местен жител, има заявителски материали за кражба и за незаконна търговия с отпадъчни метали, както и три присъди. Издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е Районна прокуратура.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...