Акценти
Начало / Спорт / Преди още да имаме покрит басейн плевенчанин с бронз от турнир по плуване

Преди още да имаме покрит басейн плевенчанин с бронз от турнир по плуване

симеон янев - медал плуване

Състезателят от спортния клуб по триатлон „Борислав Доков” – Плевен – 12-годишният Симеон Янев, спечели бронзов медал от проведения на 24 ноември турнир по плуване за деца, родени след 2000-та година, научи infopleven. Ученикът от 6 „в” клас на СОУ „Иван Вазов” бе единственият участник от Плевен в надпреварата. В нея взеха участие 286 плувци от 13 клуба в страната. Домакин на проявата бе благоевградският „ДжиДи спорт”, а в отделните дисциплини, освен представители на домакините, са участвали  и състезатели от клубовете „Сандански“, ЦСКА, „Левски”, „Славия”, „Дамини-ЛВ”, „Траяна”, „Омега 01”, „Делфин” и „Шампион” от Пазарджик, „Младост”, Сапарева баня и гости от  „Олимпик” – Битоля, Република Македония.

Единственият ни представител в това състезание – Симеон Янев за първи път участва в надпревара от подобен род, но с резултат 36.53 секунди успява да извоюва бронз в дисциплината 50 метра свободен стил. Момчето се състезава и на 100 метра съчетано плуване, но остава девети.

Отличието е първо за Симеон от състезание по плуване, но  не и единственото. За плевенския клуб по триатлон до момента момчето има спечелени 16 медала от състезания и турнири, като 9 от тях са златни. Успехът на 12-годишното момче е още по-значим за нашия град, тъй като Плевен все още не разполага с база за тренировки на плувни спортове. Басейнът до СОУ „Иван Вазов” вече е готов и, по думите на кмета на  проф. Стойков, може да заработи в началото на декември. Но поддръжката на подобно съоръжение е много скъпа и тепърва ще се търси наемател, което, най-вероятно, ще удължи във времето пуска му.

Свързахме се с родителите на Симеон Янев, които обвързаха успехите на сина си с тренировките в клуба по триатлон под ръководството на Иво Илиев и изказаха благодарности на личната треньорка по плуване на момчето – Мая Цветанова.

 Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...