Акценти
Начало / Здравеопазване / Прегледи за гръбначни изкривявания при децата стартира неправителствена организация

Прегледи за гръбначни изкривявания при децата стартира неправителствена организация

Анастас Балабанов

Всички четвъртокласници от плевенските училища ще бъдат обхванати от профилактични прегледи за гръбначни изкривявания. Инициативата е на Лайънс клуб – Плевен.

Тя е стартирала от СОУ „Иван Вазов” и ще приключи до края на месец май, научихме от Анастас Балабанов, председател на Лайънс клуб – Плевен. Прегледите се извършват от екип студенти в 4 и 5 курс на Медицинския университет в Плевен и се ръководи от доц. Свилен Тодоров.

Според специалистите при четвъртокласниците за първи път се проявяват проблемите, произтичащи от неправилната стойка на чина. Затова именно в тази възраст е важно да се започне с профилактиката на гръбначните изкривявания, обясни защо са се насочили към тази възрастова група Балабанов.

Лайънс клуб Плевен е създаден през ноември миналата година и това е втората самостоятелна инициатива на организацията след преминалата под мотото „Да творим добро”, в рамките на която бяха дарени на града стойки за паркиране на велосипеди. Балабанов припомни и световната инициатива на голямото семейство на Лайънс клуб за засаждане на 5 млн. дръвчета. Резултатът от нея е засадени 7 млн. нови дръвчета навсякъде по света.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...