Начало / Общество / Стойки за велосипеди дариха на града от Лайънс клуб – Плевен

Стойки за велосипеди дариха на града от Лайънс клуб – Плевен

Лайънс клуб

По повод Деня на велосипедиста – 19 април, от Лайънс клуб – Плевен реализираха благотворителна инициатива и предоставиха безвъзмездно на града стойки за паркиране на велосипеди. Те са позиционирани на седем места в града – пет от тях са в близост до обществени сгради с голям поток от хора, а други две са разположени в две професионални гимназии в града. Това съобщи днес на пресконференция Анастас Балабанов, председател на Лайънс клуб Плевен. Стойките са изработени от плевенски производител и са направени на модули, като всеки модул е за пет велосипеда. При желание и необходимост модулите могат да се съединяват и да се увеличават местата за паркиране на велосипеди, обясни Балабанов.

Със задоволство той съобщи, че в двете училища – Професионалната гимназия по химични технологии и Професионалната гимназия по архитектура и строителство, велостойките всеки ден са пълни.

Идеята на Лайънс клуб е такива съоръжения да бъдат поставени в Кайлъка и в близост до местата за отдих по протежението на велоалеята. Вече са водени предварителни разговори с областния управител на Плевен и с главния архитект на града, сега предстои съгласуване на местата за поставянето им.

Средствата за изработката на поставките за велосипеди са осигурени от членовете на Лайънс клуб. С техни средства са платени и разрешителните за поставянето им. Една стойка струва 50 лв., толкова е и разрешителното за поставянето й, уточни Атанас Балабанов. Като получаването на разрешително е отнело два месеца. Първите стойки са поставени на 15 април.

велостойки

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...