Акценти
Начало / Общество / Празник по повод Деня на Дунав организираха в Гулянци

Празник по повод Деня на Дунав организираха в Гулянци

Община Гулянци, Центърът за обществена подкрепа гр. Гулянци, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и СУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци организираха съвместна инициатива, с която отбелязаха Деня на река Дунав. Събитието се проведе под мото „Приятели на Дунав – ние обичаме и пазим реката!”. Ученици на възраст от 7 до 15 години се включиха в празника, чиято цел бе да създаде у подрастващите отношение към реката и нейното многообразие, да възпита у тях правилна нагласа за опазване на природата и да им даде възможност, чрез творчеството да изразят своето виждане по темата.

За по-големите ученици беше организирана викторина с въпроси свързани с реката, проблемите с екологията и личния принос на всеки за опазването ѝ. Малките имаха възможност с различни материали да творят по темата. Върху белите листове заплуваха лодки, полетяха птици и оживяха рибари.

Образователният и забавен следобед завърши с тематични игри на открито. Участниците в инициативата получиха награди.

Децата от ДГ „Незабравка“ в Гулянци също отбелязаха Деня на река Дунав с разнообразни дейности и развлечения. Малчуганите рисуваха, моделираха, разглеждаха богатствата на Дунав на информационно табло. Акцент в празника беше макетът на туристическо еко-селище край р. Дунав, изработен от колектива и децата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...