Акценти
Начало / Здравеопазване / Празник на усмивката организираха за възрастните хора в Горни Дъбник

Празник на усмивката организираха за възрастните хора в Горни Дъбник

Празник на усмивката

Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен организира вчера в Горни Дъбник Празник на усмивката за възрастните хора, които получиха безплатни зъбни протези от фондацията. Така на големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София, широко усмихнати хора от  селата Ясен и Горни Дъбник се събраха на организирания за тях празник.

„Няма нищо по ценно от това да върнеш усмивката на лицата на хора, трудили се цял живот, но въпреки това не могат да си позволят да заделят средства за закупуване на зъбна протеза”, каза при откриването на тържеството в Горни Дъбник д-р Елиза Георгиева, учредител на Фондация „Св. Иван Рилски”. Тя получи благодарности от сърце от жителите на Горни Дъбник, където през лятото работи мобилният кабинет на медико-дентален център „Св. Панталеймон” – Плевен.

Сред хората получили зъбна протези е Симеон Калинкович, който сподели, че от 20 години не е имал смелостта да се засмее, защото се притеснявал, че няма зъби. „Сега се храня спокойно, но и мога да разговарям с хората, да не се срамувам, че фъфля. До ден днешен, никой не е правил подобно нещо за мен”, с усмивка разказа Симеон Калинкович.

Празник на усмивката

За доброто настроение на гостите се погрижиха малчуганите от ЦДГ „Цвята Христова” Горни Дъбник, който тази година за първи път седнаха на стоматологичен стол в Мобилния кабинет на „Медико-дентален център Св.Панталеймон” Плевен. Празникът стана още по-пъстър с колоритните изпълнения на хоровата формация при  пенсионерски клуб „Вечна младост” в селото.

Възрастните хора получиха скромни подаръци, за да поддържат добра устна хигиена. Пасти за зъби и лепила за протезите им подариха стоматолозите д-р Стела Ненова, която през лятото работеше в Горни Дъбник и управителят на Денталния център д-р Поля Петева, който също присъстваха на Празника на Усмивката.

На финала д-р Елиза Георгиева обеща, че Празник на усмивката ще има и догодина.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...