Акценти
Начало / Общество / По проект ще обучават в лидерство средния ръководен състав на МВР – Плевен

По проект ще обучават в лидерство средния ръководен състав на МВР – Плевен

Областната дирекция на МВР – Плевен е една от дирекциите в страната, които ще вземат активно участие в дейностите по проекта „Новият полицейски лидер”, който се реализира с финансовата подкрепа  на Оперативна програма „Административен капацитет” и е съфинансиран от ЕС.

Проектът е с продължителност една година и има за цел да подобри вътрешната комуникация и екипното взаимодействие в структурите на МВР, условията на работа и микроклимата чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство на средния ръководен състав в съответствие с ефективните управленски модели в организациите от сферата на сигурността, научихме от регионалния говорител на МВР – Плевен гл. инспектор Мариана Цветкова.

Тя обясни, че в рамките на проекта ще бъдат проведени две теренни изследвания със служители на ОДМВР-Плевен, а обучението ще премине в три модула – „Подбор и кариерно развитие „Лидерски стил и мотивация” и „Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи”. То ще се осъществява от екип психолози от Института по психология на МВР и колегите им от група „Лаборатория Плевен”. Преминалите обучението ще получат практически знания и умения при изпълнението на  лидерски и мениджърски функции и задължения, а интерактивният формат на обучение гарантира бързото и трайно усвояване на знанията и тяхната приложимост, подчерта гл. инспектор Цветкова.

Днес проектът беше представен пред ръководния състав на Областната дирекция на полицията в Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...