Акценти
Начало / Общество / Автоцистерна с дизелово гориво се обърна на пътя между селата Тодоричене и Дерманци

Автоцистерна с дизелово гориво се обърна на пътя между селата Тодоричене и Дерманци

На 20 юни в Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен постъпи сигнал от дежурен в пожарната в Ловеч за аварирала автоцистерна, превозваща дизелово гориво, съобщиха от РИОСВ – Плевен. Автоцистерната се е обърнала на пътен участък с.Тодоричене – с. Дерманци, община Луковит.

Предвид опасността от замърсяване на почви и води в района, веднага бяха изпратени на мястото на инцидента експерти от РИОСВ – Плевен от направления “Опасни химични вещества”, “Опазване на водите” и “Управление на отпадъците и опазване на почвите”, както и представител на Регионална лаборатория – Плевен. При извършения оглед на място е констатиран разлив на дизелово гориво и автомобилно масло само в пътната земна канавка с дължина около 20 м, в непосредствена близост до авариралата цистерна. Не е констатирано замърсяване на почви в района на аварията. В близост няма повърхностен воден обект, поради което няма предпоставка за замърсяване на води.

В момента на проверката е започнало прехвърляне на горивото от авариралата цистерна в друга цистерна от ОУПБЗН – Ловеч и в присъствие на КАТ. На мястото на инцидента присъства представител на “ДМВ” ЕООД гр. Русе, извършващо търговията и превоза на горивата. На фирмата са дадени предписания за незабавно почистване на замърсения терен и предаване на отпадъците на лице с документ по чл.35 от Закона за управление на отпадъците.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...