Начало / Здравеопазване / Починалата в Плевен жена е постъпила в много тежко състояние в Спешното отделение на болницата

Починалата в Плевен жена е постъпила в много тежко състояние в Спешното отделение на болницата

Първият случай на починал пациент с коронавирус в Плевен е жена на средна възраст, която е постъпила в Спешно отделение в много тежко състояние. Веднага е интубирана, но въпреки усилията на медицинския екип е починала. Жената е била с много съпътстващи заболявания. Направените й изследвания за COVID-19 са положителни. Това научихме от говорителя на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” Момчил Цветков.

В Плевен  13 нови случая на COVID-19, регистриран е първи смъртен случай

Тази сутрин беше съобщено и за две заразени  медицински лица от УМБАЛ – Плевен. Това са един лекар и една медицинска сестра от Отделението по хемодиализа  на Клиниката по нефрология. Двамата са се заразили от 77-годишен пациент на хемодиализа, който е бил без симптоми. В последствие е развил симптоми и е хоспитализиран в Клиниката по инфекциозни болести. Медицинските лица са изследвани, двамата положителни са под домашна карантина.

Вчера от УМБАЛ – Плевен са изписани двама излекувани пациенти с COVID – 19.

В момента Клиниката по инфекциозни болести са настанени за лечение 18 пациенти с коронавирус. От 16  са в стабилно състояние, а двама са в по-тежко състояние и са в интензивно отделение. Единият от интензивните пациенти е на 77 години с панкреатит, а другият е 82-годишна жена от Белене, която беше приета след дълго лекувана и неповлияна бронхопневмония.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...