Начало / Общество / Съветниците решиха: Маестро Пламен Джуров става „Почетен гражданин на Плевен“

Съветниците решиха: Маестро Пламен Джуров става „Почетен гражданин на Плевен“

Маестро Пламен Джуров да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“, реши единодушно днес Общинският съвет на Плевен. Званието се присъжда за изключителния му принос и постижения в областта на изкуството и утвърждаване името на Плевен. Предложението за проф. Джуров бе първа точка в дневния ред на днешното заседание и бе прието с ръкопляскания в залата.

С оглед опазване здравето на всеки, Общински съвет – Плевен заседава днес при закрити врати в зала „Катя Попова“ при спазване на разпоредените противоепидемични мерки!

dav

 Съгласно разпоредбата на чл.39, ал.2 на Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен, писменото предложение за удостояването със званието „Почетен гражданин на Община Плевен” се внася на заседание на Общински съвет – Плевен, от председателя на Общинския съвет въз основа на решение на Комисията по чл.39, ал.1 и се приема с гласовете на две трети от общия брой на съветниците. В изпълнение на задълженията си по Наредба №11, на 21 април председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев свика заседание на комисията в състав: председател на Общинския съвет, председатели на постоянни комисии в Общински съвет – Плевен и членовете на ПК „Култура, вероизповедания и международна дейност” в местния парламент. Комисията обсъди и единодушно подкрепи  предложението за удостояване със званието “Почетен гражданин на Община Плевен” на проф. Пламен Джуров – композитор и диригент, внесено в деловодството на ОбС – Плевен на 11.12.2019 г. от Управителния съвет на Земляческо културно-просветно дружество „Плевен“.

„Всички познаваме таланта на проф. Пламен Джуров и едва ли има някой, който би оспорил неговите заслуги. Дори малко сме позакъснели с това наше решение“, подчерта отново при представяне на предложението Мартин Митев.

Съгласно общинската Наредба №11 почетното звание се връчва на тържествено заседание на Общинския съвет за 15 май – Празника на Плевен.

Съветниците решиха: Маестро Пламен Джуров става „Почетен гражданин на Плевен“

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...