Акценти
Начало / Политика / Посланикът на Израел в България посети град Левски

Посланикът на Израел в България посети град Левски

izrael

Посланикът на Израел в България н. пр. Шаул Камиса Раз и президентът на фондация „България” Яков Джераси посетиха град Левски днес, информират от пресцентъра на Община Левски. Те са се срещнали с кмета Любка Александрова, общинското ръководство, председателя на Общинския съвет Дочко Дочев, с общински съветници, представители на местния бизнес и ромски фамилии.

Визитата на израелския посланик е във връзка с предстоящо посещение на кмета на община Левски и председателя на Общинския съвет в Израел в средата на януари 2014 г. за разкриване на възможности за ползотворно сътрудничество.

Срещите протекоха в духа на предстоящите празници. Израелският посланик пожелал да усети духа на град Левски и предпочел да не чака пролетта, а да посети града сега. И когато се върне в родината си за празниците да е наясно в каква насока може да бъдат изградени ползотворни бъдещи контакти. В създалата се приятелска атмосфера Александрова е заявила, че каузата на екипа на Общината е Левски, а политиката е добруването на гражданите на Общината. Затова волята за развитие за следващите 7 години в Общинския план е с въвеждането на нови технологии да се върне старата слава на земеделието, животновъдството, а от там и на хранително-вкусовата промишленост в района, както и да бъдат разкрити работни места.

Представени са и възможностите за обмяна на опит и взаимопомощ в сферата на здравеопазването, бизнеса, интеграцията на малцинствените групи, културно–историческото наследство, туризма, спорта и много други  дейности, които ще помогнат района да се съживи и да има растеж и развитие.

Снимка: пресцентър на Община Левски

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Дочко Дочев

    Браво Любче