Акценти
Начало / Спорт / Поредно златно отличие за Тихомир Иванов в сектора за висок скок

Поредно златно отличие за Тихомир Иванов в сектора за висок скок

тихомир иванов

Плевенският лекоатлет Тихомир Иванов спечели златен медал в дисциплината  скок на височина в второто издание на Международния лекоатлетически турнир за мъже и жени – Купа Бургас 2014, научаваме от plevensport.eu. Вчера възпитаникът на Георги Гетов нанесе ново поражение на своя основен конкурент у нас в тази дисциплина Виктор Нинов (Свилоза Свищов), като скочи 220 см и го изпревари с цели 5 см Иванов направи по един опит на 210 см, 215 см и 220 см, след което записа три фаула на височина от 226 см. Ако я беше преодоля, плевенчанинът щеше да подобри своето най-добро лично постижение, а също така и да покрие норматив за Европейското първенство в Цюрих, коментират от спортния сайт.

Родената в Плевен Андриана Бънова триумфира в тройния скок при жените, като се приземи на 13.90 метра, което я направи и най-добре представилата се лекоатлетка в надпреварата. Състезаващата се за врачанския клуб „Павел Павлов“ Бънова, както и нейния съпруг гюлетласкачът Георги Иванов получаха големите награди във второто издание на „Купа Бургас“. Техните постижения бяха най-добри на турнира по сравнителната таблица на ИААФ.

Плевенската атлетика беше представена и от младата надежда на Спартак във високия скок за жени Матилда Ангелова. Шампионката при девойките младша възраст от първенството в Сливен преди два месеца, завърши на шесто място в Бургас с резултат от 150 см.

В турнира „Купа Бургас“ взеха участие 88 лекоатлета от 21 клуба в страната, като сред тях бяха и 7 участника от Олимпийските игри.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...