Акценти
Начало / Образование / Защо да си наблюдателен и гъвкав са двете най-важни неща в живота

Защо да си наблюдателен и гъвкав са двете най-важни неща в живота

дунавци сбъдват мечтите си

На този въпрос получиха отговор участниците в проекта „Дунавци сбъдват мечтите си” по време на заключителната лекция от четиридневното им обучение за доброволчество, общуване и лидерство. Обучението е финалът на проекта, по който сдружение „Еко Байкал” започна работа в началото на годината. Неговата основна цел е да се въведат ефективни практики за работа с млади доброволци. В него бяха обхванати младежи на възраст от 16 до 24 години от област Плевен.

ива мусова обучение доброволци

На първия етап 15 младежи преминаха тренинг,  за да се подготвят да бъдат обучители. Сред тях чрез конкурс бяха подбрани петима, които от 3-6 юли 2014 г. проведоха в хотел Орбита Палас край Плевен обучение за доброволци на свои връстници. Радина Георгиева и Мирослава Николова от Долна Митрополия, Александър Стоянов, Цветина Лучева и Александра Петрова от Тръстеник предадоха основни знания на участниците за общуването, екипното поведение, лидерството и доброволчеството и ги мотивираха за активно включване в доброволчески инициативи. Заключителната лекция в това четиридневно обучение изнесе Ива Мусова, сертифициран експерт. Нейната лекция беше върху основите на невролингвистичното програмиране. По атрактивен и достъпен начин, с интерактивни игри тя даде отговор на важния въпрос защо за успешното общуване с хората е много важно да бъдеш наблюдателен и гъвкав и как това ти помага за постигане на целите.

доброволци дунавци сбъдват мечтите си

Вярваме, че с дейностите по този проект успяхме да провокираме траен интерес към доброволчеството в участниците, които ще използват  потенциала си  за надграждане на умения за работа като доброволци, обясни Албена Трифонова, председател на сдружение „Еко Байкал”. Тя подчерта голямата заслуга за доброто изпълнение на проекта на координатора Миглена Митева.

За младите хора, които участваха в проекта, освен наученото по време на тренингите ще останат и незабравимите преживявания и новите приятелства. А участието им бе удостоверено със сертификати.

Проектът „Дунавци сбъдват мечтите си“ се финансира от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ по Национална програма за младежта.

сертификати доброволцисертификати доброволци еко байкал

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...