Акценти
Начало / Крими / Полицай е с натъртени ребра

Полицай е с натъртени ребра

Натъртвания на ребрата е получил полицай, след като 16-годишен младеж ударил с юмрук служителя на реда. Инцидентът е станал около 18.00 часа снощи, помощ на полицая е оказал автопатрул, изпратен от оперативната дежурна част в Долни Дъбник.

Във връзка с извършване на действия по досъдебно производство за кражба на кон, разследващият полицай бил в частен дом в Долни Дъбник. Собственикът на откраднатото животно го разпознал и насочил полицая към къщата. Когато служителят на реда отишъл, той бил посрещнат от агресивни обитатели на дома. 16-годишен младеж обидил полицая и го ударил с юмрук в дясната част на ребрата. В следствие на това служителят бил повален на земята.

При задържането на младежа, той е оказал съпротива. Полицейският служител е закаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен, където е прегледан.

Срещу 16-годишния е образувано бързо производство за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта. По същото обвинение е образувано незабавно производство срещу 21-годишна жена от фамилията. Срещу друг, 21-годишен мъж, е започнато незабавно производство за това, че противозаконно попречил на орган на властта да изпълни задълженията си.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...