Акценти
Начало / Общество / Нова компютърна зала откриха в Българо-германския център

Нова компютърна зала откриха в Българо-германския център

С пита и шарена сол беше посрещнат в Българо-германския център за професионално обучение в Плевен шарже д’аферът на Посолството на Федерална република Германия Райнхард Крап. Той откри тържествено новата компютърна зала на центъра, която е оборудвана със съвременни персонални компютри и съответните помощни учебно-технически средства.

В официалната делегация, която се включи в дните на отворена врата в центъра, бяха още Матиас Денер, ръководител отдел „Култура и връзки с медиите” в Посолството на ФРГ, Недко Лачев – директор на плевенското Бюро по труда и колегата му Тихомир Георгиев – директор на Бюро по труда в Долна Митрополия, както и директорите на клоновете на Българо-германския център в Пазарджик и Стара Загора.

Гостите, посрещнати от д-р Любов Попова, изпълнителен директор на Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение”, разгледаха и останалите учебни зали, работилниците по дървообработване, вътрешни облицовки и настилки, ВиК инсталации, зидарии и мазилки, сухо строителство и покривни покрития. Райнхард Крап поздрави обучаемите за това, че са избрали точно плевенския клон на центъра за обучителна институция и ги покани да посетят някои от събитията, включени в богатата програма на „Германия празнува с Плевен”. Той разговаря с практиканти от Германия, които провеждат производствена си практика в дърводелска работилница в рамките на мобилен проект по програма „Леонардо да Винчи”.

Поредицата от интересни мероприятия с практическо приложение продължава на 17 май със специална изложба “Musik + X” на Гьоте-институт България, посветена на съвременни музикални стилове като поп, хип-хоп, инди и техно от Германия. В същия ден в центъра ще се проведат две дискусионни работилници: „Добротворчеството в Германия” от 11.30 часа и „Дискриминиране на малцинства” от 14.00 часа със сдружение „Младеж за  разбирателство – България“ и ученици, изучаващи интензивно немски език.

На 20 май от 15.00 часа и на 21 май от 13.00 часа в конферентна зала Север ще бъде показано и преносимо студио за ситопечат на художниците Йенс Бесер от Дрезден и Валери Гюров от София.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...