Акценти
Начало / Общество / Младите огнеборци от Долни Дъбник отиват на национално първенство

Младите огнеборци от Долни Дъбник отиват на национално първенство

Отборът на СОУ „Христо Ботев” Долни Дъбник стана комплексен победител в регионалното състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Състезанието се проведе в Градската градина в Плевен днес, включиха се общо 70 деца от 7 училищни отбора.

На второ място в комплексното класиране е отборът на Общински детски комплекс Белене, а на трето – този на Общински детски комплекс Никопол. Наградите на отличените връчи зам.-областният управител Тошко Гетов.

В дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека” първи станаха СОУ „Христо Ботев” Долни Дъбник, а в „400 метра щафетно бягане с препятствия” – Общински детски комплекс Белене.

Най-младият огнеборец в областта – Емил Трънски от ОУ „Васил Левски” Кнежа, също беше отличен на церемонията по награждаването.

Купа, топки, грамоти и различни спортни принадлежности получиха победителите. А отборът на СОУ „Христо Ботев” Долни Дъбник продължава своята активна подготовка, за да покаже в пълна сила възможностите си на предстоящото през месец юни национално състезание на младите огнеборци.

Инициативата е организирана съвместно от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и Регионалния инспекторат по образованието в Плевен. Целта е у учениците да се формират умения по правилата за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...