Акценти
Начало / Култура / Поетесата Валентина Атанасова представи две свои книги в Детския летен университет на Библиотеката

Поетесата Валентина Атанасова представи две свои книги в Детския летен университет на Библиотеката

Валентина Атанасова

Поетесата Валентина Атанасова представи две свои книги в рамките на Детския летен университет, който организира Детският отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”, информират от РЕКИЦ ”Читалища” в Плевен, където Атанасова е координатор. Читатели от 1 до 4 клас се срещнаха с детските книжки „Палавници” и Знайко-Опознайко”. В литературната среща участваха и по-големи ученици, доброволци към библиотеката.

Младите автори в залата  също представиха свои творби, които поетесата оцени по достойнство и награди. Организаторите бяха подготвили нетрадиционна игра, в която трябваше да бъдат подредени изречения в стихотворна форма така, че да се получи римуване. Доста деца се справиха с нелесната задача, разказа Атанасова. Другата, още по-интересна задача, която организаторите поставиха на децата, беше съчиняване на стихотворение на момента по свободна тема, като младите стихоплетци се справиха чудесно и с това предизвикателство.

Организаторите на срещата запознаха малките читатели с речниковия фонд на библиотеката и им показаха как да боравят с тях.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...