Акценти
Начало / Общество / Изложба на комикси е първият конкретен резултат от посещението на посланикът на Белгия в Плевен

Изложба на комикси е първият конкретен резултат от посещението на посланикът на Белгия в Плевен

кмет Плевен послнаик Белгия

На първо посещение в Община Плевен днес е посланикът на Кралство Белгия у нас н. пр. Аник Ван Калстър. Тя има официална среща с ръководството на Община Плевен, след която се срещна с журналисти. Плевен заема много важно място в историята на България, но от това, което чух, съм сигурна, че Плевен ще заеме много важно място и в бъдещето на  България, каза Аник Ван Калстър.  Тя сподели, че по време на срещата с кмета проф. Димитър Стойков са обсъдили възможности за сътрудничество в различни сфери, като на първо място  са възможностите за сътрудничество в областта на частния бизнес, както и в областта на културата и туризма. Първата крачка в сътрудничеството в областта на културата ще е реализирането на белгийска изложба на комикси, обясни посланик Калстър.

Тя подчерта, че между Белгия и България са изградени много  добри връзки  в различни сфери, особено в областта на икономиката. Но все още България има превес в износа към Белгия. Аник Ван Калстър подчерта, че в страната ни има много добре действащи белгийски инвеститори в областта на банковото и застрахователното дело. Заради кризата се е забелязал известен спад в желанието на белгийски компании да правят бизнес в България,  но постепенно интересът се възстановява и все повече компании проучват възможностите за бизнес в България, обясни белгийският посланик. За това роля има и създаденият бизнес клуб, който много помага на тези, които искат да търгуват и да инвестират в България. Посланик Калстър изтъкна и добрите връзки между двете страни  в областта на неправителствените организации, като подчерта, че е много важно в Плевен да бъде намерен човек, който да задълбочи тези връзки и да установи добри контакти с голямата българска общност в Белгия.

проф. Димитър Стойков НП Аник Ван Капстър Белгия

Нейно превъзходителство Аник Ван Калстър подари на кмета луксозна лупа с пожелание да не пропуска и най-малките неща.  От своя страна кметът проф. Стойков  й връчи символичният ключ на Плевен.

След срещата си в Общината посланик Калстър посети Панорамата и галерия„Колекция Светлин Русев”,  като изтъкна, че академик Светлин Русев  е един от най-добрите посланици на Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...