Начало / Икономика / Подготвят срещи за обществено обсъждане на доклада за ОВОС за магистрала „Хемус”

Подготвят срещи за обществено обсъждане на доклада за ОВОС за магистрала „Хемус”

магистралаСрещи за обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за доизграждане на автомагистрала „Хемус”  в участъка Ябланица-Белокопитово организират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Срещите ще се проведат от 1 до 11 юни, като първота ще е в Плевен. Тя ще се проведе на 1 юни, от 10 часа в Актовата зала на Община Плевен. Също на 1 юни, но от 14 часа докладът ще бъде представен за обществено обсъждане в Луковит.

Докладът за ОВОС на инвестиционното предложение, заедно с всички негови приложения, в т.ч. Доклад за оценка на степента на въздействие, са обществено достъпни на интернет страницата на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” http://www.ncsip.bg/, в съответните общински администрации, както и в МОСВ, Регионалните инспекции по опазване на околната среда в Плевен, Велико Търново, Русе и Шумен.

Писмени становища могат да се предоставят в сградите на Общините Плевен, Луковит, Ябланица, Тетевен, Угърчин, Ловеч, Летница, Павликени, Сухиндол, Велико Търново, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш, Попово, Търговище, Стражица, Шумен, Лозница и Бяла, както и на местата, където е осигурен достъп до Докладът за ОВОС и приложенията към него, обявени по-горе или по време на срещите за обществено обсъждане.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...